Search

تفاوت کولر سلولزی و پوشالی

فهرست محتوا

تفاوت‌های بین کولر سلولزی و کولر پوشالی معمولی بسیار اساسی می‌باشد به‌طوری که تا حد زیادی می‌تواند باعث افزایش یا کاهش بازده خنکی، مصرفه بهینه برق و آب و حتی  طول عمر مفید کولر شود. در هنگام خرید کولر اولین سوالی که با آن مواجه می‌شویم این است که تفاوت کولر سلولزی و کولر پوشالی موجود در بازار در چیست؟

ما در این مقاله به صورت کامل تفاوت‌های این دو کولر که از نظر ظاهری به یکدیگر شباهت دارند را برای شما میگوییم.

همان طور که گفته شد کولر‌های سلولزی و پوشالی بسیار ظاهری شبیه به هم دارند ولی برعکس ظاهر آنها تفاوت‌های زیادی بین آنها است که این تفاوت‌ها می‌تواند خرید شما را نسبت به نیازتان آسان‌تر و بهینه تر‌ کند.

ساختار و نحوه عملکرد کولر سلولزی و معمولی

بطور خلاصه، کولر سلولزی آبی از ساختار ساده‌ای تشکیل شده که شامل قاب بیرونی، پد‌های سلولزی برای تبادل حرارت و پمپ آب برای منتقل کردن آب به پد‌ها هستند. پدهای سلولزی، مانند خانه‌های لانه زنبور، یکنواخت و همگن هستند و آب به صورت یکنواخت در آن‌ها توزیع می‌شود. در این نوع کولر، هوای گرم از پد سلولزی عبور کرده و با تبخیر آب روی پدها، خنک‌تر و مرطوب می‌شود. ولی در کولر آبی معمولی از پوشال که از  چوب تهیه شده‌اند استفاده‌می‌شود.

تفاوت نوع عملکرد کولر سلولزی و پوشالی

میزان مصرف بهینه انرژی

در کولر سلولزی بازه خنکی بیش از 80% بوده که با توجه به ضخامت و نوع این پدها قادر است اختلاف دما تا 15 درجه را ایجاد نماید. به طور مثال اگر هوای بیرون 40 درجه باشد کولر مجهز به واسط تبخیر سلولزی با ضخامت 10 سانتیمتر و استاندارد می‌تواند دمای محیط معادل 25 درجه را ایجاد کند، که این دما نقطه آسایش را برای مصرف کننده به دنبال خواهد داشت و در نتیجه آن، مصرف برق کاهش خواهد‌یافت.

در مقابل، بازده خنکی کولر پوشالی تقریبا 50% است که به معنای مصرف بالاتر برق نسبت به کولر سلولزی می‌باشد.

همچنین کولر پوشالی به دلیل نیاز به مرطوب بودن دائمی پوشال مصرف آب بیشتری نسبت به کولر سلولزی دارد، در نتیجه کولر های جدید سلولزی هم در مصرف برق هم در مصرف آب کم مصرف هستند و برای مصرف کننده 60% بهینه تر و بصرفه است.

شرکت لورچ، با در نظر داشتن بهینه‌سازی مصرف انرژی و حفاظت از محیط زیست، کولر سلولزی LCDC80 با گرید انرژی A+++ را تولید کرده است. این کولر با استفاده از موتور BLDC (بدون تسمه) و پد سلولزی 10 سانتیمتری، علاوه بر افزایش بازدهی خنک کردن محیط، بسیار کم مصرف است. کولر آبی BLDC به عنوان جایگزین مناسب برای کولر گازی در مناطق گرم و خشک شناخته می‌شود.

عمر بیشتر کولر آبی سلولزی نسبت به کولر آبی پوشالی

عمر کولرهای سلولزی معمولاً بیشتر است زیرا پدهای سلولزی بعد از 3 تا 5 سال نیاز به تعویض دارند، عدم سرایت آب به اطراف نیز در این کولرها باعث افزایش بازده خنکی می‌شود.

از طرف دیگر، در کولر پوشالی، علاوه بر پوسیدگی، سرایت آب از طریق پوشال‌ها به اطراف باعث فرسودگی زودتر آن‌ها می‌شود و در صورت عدم تعویض، این موضوع می‌تواند باعث کاهش بازده خنکی و حتی آلودگی هوای دمیده شده از کولر شود. همچنین کولر سلولزی آنتی باکتریال بوده و از ورود گرد و غبار نیز جلوگیری می‌نماید.

تفاوت در بافت و راندمان خنکی

یکی دیگر از تفاوت‌های بین کولر سلولزی و پوشالی در نگهدارنده‌های آن‌ها برای محافظت از گرما است. در کولر پوشالی، این محافظ‌ها توسط پوشال‌ها تأمین می‌شوند. پوشال‌ها از چوب تهیه شده‌اند که به مرور زمان تحلیل رفته و به سمت پایین حرکت می‌کنند، که این موضوع باعث ایجاد روزنه‌هایی بین پوشال‌ها می‌شود که منجر به ورود گرما به داخل کولر و افزایش 30% مصرف انرژی و فشار به موتور کولر می‌شود.

طریقه عملکرد پد سلولزی کولر آبی

اما در کولرهای سلولزی این گونه نیست، محافظ (پد) از یک پلیمر طبیعی تشکیل شده‌اند که از الیاف گیاهی مانند چوب، پنبه، کنف و… به دست می‌آید. این بافت ضخیم‌تر است و باعث خنک بودن هوای خروجی کولر می‌شود. همچنین فشار کمتری به موتور وارد می‌شود که نتیجه آن مصرف کمتر انرژی در مقایسه با کولر پوشالی است.

کلام آخر

 می‌توان گفت قیمت بالاتر کولر‌های سلولزی در برابر هزینه‌های مصرفه انرژی و نگهداری آن اقتصادی تر بوده و برای مصرف کننده صرف اقتصادی بالاتری خواهد داشت. امیدوارم تمامی توضیحات این مقاله به انتخاب بهتر شما کمک شایانی کرده باشد.

ویدئو تفاوت کولر پوشالی و سلولزی

این مقاله را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاتالوگ جامع محصولات لورچ

درخواست شما با موفقیت ثبت شد.

به زودی ایمیلی حاوی کاتالوگ محصولات برای شما ارسال میشود.