Search

پمپ پکیج چیست و چه کاربردی دارد؟

پمپ پکیج دیواری چیست؟

فهرست محتوا

پکیج ها به عنوان یکی از تجهیزات موثر و کارآمد در منازل مورد استفاده قرار میگیرند  که آب گرم مصرفی مورد نیاز را به خوبی تأمین می‌کنند. این تجهیزات از قطعات و اجزای مختلفی تشکیل شده‌اند که پمپ‌ از مهم‌ترین آن‌هاست. در حقیقت زمانی که رادیاتور پکیج آب را گرم می‌کند باید این آب توسط یک دستگاه به جریان در بیاید و از افت فشار آن جلوگیری کند و این کار توسط پمپ پکیج انجام خواهد شد.

پمپ گراندفوس پکیج

نحوه عملکرد پمپ پکیج دیواری

پمپ پکیج، بخشی اساسی از سیستم پکیج شوفاژ دیواری است که وظیفه چرخش و پمپاژ آب در سیستم را بر عهده دارد. این پمپ‌ها به طور معمول درون بخش گرمایی پکیج قرار می‌گیرند و به طور خودکار کار می‌کنند. پمپ پکیج از نوع سیرکولاتور خطی است که مستقیم بر روی مسیر بسته جریان نصب می شود. وظیفه پمپ پکیج،  به گردش در آوردن آب در سیستم بسته می باشد. پمپ آب را بعد از سرد شدن از طریق لوله برگشت به مبدل حرارتی بازگردانده و بعد از گرم شدن آب آن را به سمت مصرف کننده‌ها مانند رادیاتورها، لوله‌های گرمایش از کف و مبدل حرارتی تولید آب گرم برای مصرف بهداشتی یا استخر منتقل می کند.

در واقع، پمپ پکیج برای حرکت آب در سیستم گرمایشی و انتقال آن به نقاط مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این پمپ‌ها معمولاً با استفاده از سنسورها و کنترل‌های مدیریتی به صورت خودکار فعال می‌شوند، به طوری که زمانی که سیستم به آب گرم نیاز دارد، پمپ به طور خودکار فعال می‌شود و آب را به سمت بخش گرمایی هدایت می‌کند.

با استفاده از پمپ پکیج دیواری، عملکرد سیستم گرمایشی بهینه می‌شود و اطمینان حاصل می‌شود که آب به طور مداوم در سیستم جریان دارد و فضاها یا آب برای مصارف مختلف همیشه در دسترس هستند.

انواع قطعات پمپ پکیج

پمپ‌ پکیج شامل چندین قطعه مختلف هستند، که هرکدام وظیفه‌های مخصوص خود را دارند. در ادامه، انواع اصلی قطعات پمپ پکیج شوفاژ را معرفی می‌کنم:

بدنه یا پوسته: پوسته خارجی پمپ است که سایر اجزا را در خود جای می دهد. پوسته پمپ می تواند از جنس های مختلفی مانند چدن، فولاد، پلاستیک و آلومینیوم ساخته شود.

روتور: قسمت متحرک موتور است که در داخل استاتور می چرخد. ساختار روتور می‌تواند القایی یا دائمی باشد.

استاتور: قسمت ثابت موتور است که روتور در داخل آن می چرخد. از سیم پیچ های هادی الکتریکی تشکیل شده است. هنگامی که جریان الکتریکی از سیم پیچ های استاتور عبور می کند، میدان مغناطیسی ایجاد می شود. این میدان مغناطیسی با میدان مغناطیسی روتور تعامل می کند و گشتاور ایجاد می کند که باعث چرخش روتور می شود.

پروانه: پروانه قلب پمپ است و وظیفه ی آن افزایش انرژی سیال و به جریان انداختن آن است. پروانه در پمپهای خطی بر روی محور روتور قرار دارد. پروانه ها از جنس های مختلفی مانند فلز، پلاستیک و کامپوزیت ساخته می شوند و در اشکال مختلفی موجود هستند.

محور: محور میله ای است که پروانه و روتور را به هم متصل می کند.

هوزینگ: پوسته ای است که محل قرار گرفتن پروانه پمپ است و دارای ورودی و خروجی آب است. از جنس های مختلفی مانند چدن، فولاد، پلاستیک و آلومینیوم ساخته می شود.

هوزینگ پمپ پکیج

شیر هواگیری: شیر هواگیری برای خروج هوای موجود در داخل پمپ استفاده می شود.

خراب شدن پمپ پکیج

هرگونه خرابی در پمپ پکیج می‌تواند به مشکلاتی از جمله عدم تأمین گرما یا آب گرم، افت فشار آب، نویزهای ناخوشایند، یا حتی خرابی سیستم گرمایشی و سرمایشی منجر شود. برخی از دلایل متداول خرابی پمپ پکیج عبارتند از:

فشار آب بالا یا پایین: فشار آب بالا یا پایین ممکن است باعث خرابی در پمپ شود. فشار آب بیش از حد می‌تواند منجر به فشار زیاد بر روی قطعات داخلی پمپ شده و آنها را آسیب بزند.

نشتی آب: نشتی آب می‌تواند باعث ورود آب به بخش‌های الکتریکی پمپ شود که منجر به خرابی آن شود. علل نشتی ممکن است شامل سوختگی یا سایر آسیب‌های در لوله‌ها یا اتصالات باشد.

استفاده بی‌منطقی یا ناصحیح: استفاده بی‌منطقی از پمپ، مانند روشن و خاموش کردن زیاد، می‌تواند به سرعت به خرابی آن منجر شود. همچنین نصب نادرست یا نادرست از سیستم می‌تواند عوارض جدی داشته باشد.

سختی آب: استفاده از آب با کیفیت نامناسب که دارای سختی زیادی است، می‌تواند باعث تراکم و تجمع رسوبات در مسیر برگشت پمپ شود.

فرسودگی قطعات: همانند هر دستگاه دیگر، قطعات پمپ با استفاده مداوم و طولانی مدت ممکن است فرسوده شوند و خراب شوند.

نقص در طراحی یا تولید: در بعضی مواقع، پمپ‌های پکیج ممکن است به دلیل نقص در طراحی یا تولید، مشکلاتی داشته باشند که منجر به خرابی آنها می‌شود.

انسداد مسیر برگشت پمپ: انسداد مسیر برگشت پمپ، مشکلی رایج در سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی است که می‌تواند پیامدهای ناخوشایندی به همراه داشته باشد. این انسداد می‌تواند به عدم عملکرد صحیح سیستم، افت فشار آب، عدم گرمایش یا سرمایش مطلوب و حتی آسیب به پمپ منجر شود.

شرکت لورچ با در نظر داشتن این چالش، در پکیج‌های دیواری خود از پمپ‌های دارای سیستم بایپس اتوماتیک استفاده می‌کند. این سیستم هوشمند، راه حلی کارآمد برای جلوگیری از آسیب‌های ناشی از انسداد مسیر برگشت پمپ ارائه می‌دهد.

مقاله پیشنهادی: پکیج چیست؟

عوامل موثر در انسداد مسیر برگشت پمپ

در پکیج های دیواری عوامل متعددی منجر به انسداد مسیر برگشت پمپ میشوند، که شرح زیر میباشد:

رسوبات و ذرات جامد: ذرات جامد مانند خاک، رسوبات، زنگ‌زدگی و دیگر ذرات معلق می‌توانند به مرور زمان در آب تشکیل شده و به مسدود شدن لوله‌ها و فیلترها در سیستم منجر شوند.

تراکم آب: استفاده از آب با کیفیت نامناسب یا آب سفت می‌تواند باعث تراکم و تجمع رسوبات در مسیر برگشت پمپ شود.

قفل شدن فیلترها: فیلترهای موجود در سیستم گرمایشی ممکن است در صورت گرفتگی و یا آلودگی با ذرات، قفل شده و از عبور آب از آنها جلوگیری کنند.

نصب نادرست: در برخی مواقع، نصب نادرست لوله‌ها یا سیستم‌های گرمایشی می‌تواند منجر به انسداد مسیر برگشت پمپ شود، به عنوان مثال نصب لوله‌ها با شیارهای نامناسب یا نصب لوله‌ها با کجی‌های بیش از حد.

ویدئو معرفی پمپ پکیج شوفاژ دیواری

این مقاله را با دوستانتان به اشتراک بگذارید :

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کاتالوگ جامع محصولات لورچ

درخواست شما با موفقیت ثبت شد.

به زودی ایمیلی حاوی کاتالوگ محصولات برای شما ارسال میشود.